Over ons

Wij zijn Minnema Tweewielers, een Tweewielerspeciaalzaak sinds 1971 Henk Minnema is toen gestart met de fietsenwinkel. Hij was toen al meerdere jaren werkzaam bij een plaatselijke fietsenwinkel en deed daar alle voorkomende reparaties. Hiernaast was hij in zijn vrije tijd al erg druk met reparaties aan fietsen, bromfietsen, motoren maar ook auto’s. Dit werd steeds drukker en er werd besloten om het werk bij de werkgever op te zeggen en volledig als eigen baas aan het werk te gaan.

Hiervoor werd een pand gevonden aan de Pannekoekendijk in Kampen. Het betrof een werkplaats met aan de voorzijde van het pand een mooie showroom waar alle fietsen, bromfietsen en motoren getoond werden. De jaren verstrijken en na enkele jaren gaat Henk Minnema dan ook op zoek naar een groter pand.

In 1979 koopt Henk Minnema het huidige pand aan de Beltweg nummer 2 waar we tot op heden nog steeds gevestigd zijn. De jaren verstrijken en vanaf 1999 komt zoon Peter Minnema bij het bedrijf in dienst als mede-eigenaar. Hij volgt vanaf dat moment de vakopleiding voor rijwielhersteller en in de daaropvolgende jaren worden ook de opleiding Bromfietstechnicus en motorfietstechnicus afgerond. In 2006 besluiten wij de winkel een volledige facelift te geven en weer helemaal fris en naar deze tijd te maken. De showroom wordt voorzien van een nieuwe vloer en nieuwe verlichting en het interieur wordt vernieuwd. Hierdoor hebben wij weer voor vele jaren een frisse showroom. Ook werd op dat moment de werkplaats aangepakt om weer te voldoen aan de huidige kwaliteitsnorm.

Vanaf augustus 2008 besluit Henk Minnema de winkel over te dragen aan zijn zoon Peter Minnema en volledig uit te zaak te stappen. De eerstvolgende jaren is Henk Minnema nog vaak te vinden in de werkplaats om lekker te sleutelen, maar na enkele jaren is het toch echt tijd geworden voor hem om van zijn pensioen te gaan genieten.

Anno 2015 zijn wij uitgegroeid tot een middelgrote tweewielerspeciaalzaak met een regiofunctie voor de wijde omtrek rond Kampen. Wij zijn officiële dealer van de grote Nederlandse fietsmerken. Bij ons vindt u dan ook de merken Koga, Batavus, Sparta en Gazelle. Maar ook voor allen andere merken bent u bij ons aan het juiste adres.

Sinds enkele jaren is Peter Minnema ook werkzaam als technisch trainer voor de Tweewieleracademy. Dit is een opleidingsorganisatie die trainingen en bijscholing geeft aan mensen uit de tweewielerbranche. Een groot voordeel voor ons als Minnema Tweewielers hiervan is dat wij erg veel kennis in huis hebben van alle fietssystemen, maar voornamelijk op het gebied van elektrische fietsen. Zelf vinden wij bijscholing ook erg belangrijk en nemen dan ook met ons personeel deel aan zo veel mogelijk bijscholingen die fabrikanten en importeurs aanbieden. Hierdoor zijn wij altijd optimaal voorbereid op alle voorkomende reparaties.

Om ons bedrijf nog verder te specialiseren maken wij tegenwoordig gebruik van Body Scanning. Wij bieden deze service aan alle klanten die bij ons een fiets aanschaffen, Body Scanning is een apparaat dat zonder lichaamscontact enkele maten van uw lichaam meet. Door deze meting kunnen wij exact bepalen welke fietsafstelling perfect bij uw lichaam past. En u daardoor dus als gegoten op uw aangeschafte fiets rijdt.

Tot slot waarom moet u bij Minnema Tweewielers zijn voor aanschaf of reparatie aan uw tweewieler?

  • Wij streven ernaar om u de beste service en nazorg aan uw fiets te bieden.
  • Altijd deskundig advies bij aanschaf van een fiets.
  • Geschoold werkplaatspersoneel en op de hoogte van alle noviteiten
  • Geschoold winkelpersoneel om u van deskundig advies te voorzien
  • Altijd gratis een Body Scanning bij aanschaf van een fiets
  • Altijd mogelijkheid voor een gratis proefrit

Wij hebben onze service hoog in het vaandel staan en proberen dan ook om altijd een tevreden klant te houden. Ons motto luidt dan ook:

BENT U TEVREDEN ZEG HET ANDEREN. BENT U ONTEVREDEN ZEG HET ONS EN WIJ ZULLEN NAAR EEN OPLOSSING ZOEKEN.